Fúvóstalálkozó

2021.09.25. 16:20

Kőszegi szüret: második felvonás – fotók

A fúvószenekari találkozó 1973 óta a kőszegi szüret legnagyobb színfoltja. Ezenkívül hetvenöt vásáros, öt kőszegi és egy Balaton-felvidéki borászat is képviselteti magát.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Unger Tamás

Az árusok nagy része már reggel kipakolt. A töpörtyűhegyek, kolbászrakatok és sajtkülönlegességek már hívogatóan illatoztak a város főterén. A pincészetek, kürtős kalácsosok, sütödék még kivártak, de mire a fúvószene előcsalogatta az embereket, már ők is teljes harckészültságben kínálták az inni- és kóstolnivalókat. Öt kőszegi és egy Balaton-felvidéki pincészet összesen 25-féle bort kínált, de pálinkából és helyi sörből sem volt hiány.

Tíz órakor kezdődött a fúvószenekarok bevonulása. A sort Kőszeg Város Koncert Fúvószenekara nyitotta meg, Horváth Roland tamburmajorral az élen. Mielőtt a sorban érkező csepregi, szombathelyi, szentgotthárdi és mosonmagyaróvári fúvószenekarok elfoglalták helyüket a Jézus Szíve Plébániatemplom előtt, az együtteseket rövid ceremónia keretében pálinkával köszöntötték a vendéglátók. A Vas megyei fúvós zenészek indulóját a szerző Szilágyi Miklós, a kőszegiek karnagya vezényelte. Volt hangszerfelmutatás és Pócza Zoltán, Jurisics-vár Művelődési Központ igazgatója a szüreti hangulathoz illő vidám konferanszokkal színesítette a bevonulást. A fúvószenekari találkozót Básthy Béla polgármester nyitotta meg, aki utalt rá, hogy nagy öröm, hogy a pandémiás bezártság és online próbák után újra élőben zenélhetnek és találkozhatnak a fúvószenekarok.

A nap hátralévő részében minden fúvószenekar kapott egy vendéglátóegységet, ahol zenével ízesítették az ebéd elfogyasztását. A főtéren 14 órától az Ataru Taiko japán dobszínház és a Dance Jam tánccsoport mellett több fúvószenekar is fellépett, a Jurisics téren pedig fúvós térzenét lehet hallgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában