Észrevételek, panaszok

2021.09.30. 07:00

Közmeghallgatást tartottak Vépen – A zöldhulladék-lerakó, a járdák állapota, a vízelvezetés is téma volt

Észrevételek, panaszok, kérdések is elhangzottak a tavaszról a járvány miatt őszre halasztott múlt heti közmeghallgatáson. Megint előkerült a zöldhulladék-lerakó ügye.

Tóth Kata

20210929 Belterületbe vonnák a külterületi részt, Vép Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kovács Péter polgármester vetített képeken számolt be a 2020-as évről, utána az idei, részben már megvalósult tervekről beszélt. Az elnyert kerékpárút-pályázat alakulásáról azt mondta: nemsokára indul a nyílt közbeszerzés a kivitelezésre. Márciusig kell eljutni arra a készültségi fokra, hogy aszfaltozható legyen a szakasz, amit remélhetőleg jövő év első felében használatba vehetnek a kerékpárosok.

Előkerült a nemrég a szó szoros értelmében nagy port felvert zöldhulladék-lerakó ügye. Kovács Péter megismételte: a kiskastély mögötti területen ideiglenesen alakították ki a depót, hosszabb távon tornaterem építésére szánják. Az égetés visszaállítását nem tervezik. Egy lakó aláírást gyűjtött a hulladékudvar megszüntetéséért. Más a heti egyszeri házhoz menő zsákos elszállítást vagy a konténerek elhelyezését javasolta. Létezik Vépen havi zsákos zöldhulladékgyűjtés. A 220 Ft-ért megvásárolható 170 literes zsákból akármennyit ki lehet rakni a gyűjtőnapon, mégsem használják ki eléggé az emberek, válaszolt a polgármester.

A Jókai utcai járda állapotára panaszkodott egy utcabeli. Most a Szent Imre utcai járdát teszik rendbe, aztán folyamatosan a többi rossz állapotút is, ígérte Kovács Péter.

Indokolt lenne a gyalogátkelőhely az agrárszakképzőnél és a temetőnél is, vetették fel többen. A városvezető úgy válaszolt: a kijelölésének szigorú feltételei vannak, ahhoz kell az útkezelő támogatása is.

Belterületbevonási kérelemről is érdeklődtek: legyen belterület a sorompó fölötti rész. Kiderült: a lakóházzal rendelkező ingatlanok helyrajzi számának megváltoztatása, hogy belterületi számok legyenek, már folyamatban van.

Vízelvezetésre beadott pályázattal kapcsolatban kérdezett egy lakó: a Kassai utca egyik részén megáll a víz az árkokban, más részeken is bemosódott a murva. A polgármester ígérte, hogy jelzi a panaszt a beruházó közútkezelőnek.

Nagy adóssága a városnak a tornaterem, melynek tervei már régen elkészültek, ez is felvetődött. A városvezető úgy válaszolt: a tornaterem régi álmuk. A korábbi terv már nem alkalmazható, azóta sok előírás megváltozott. Majdnem 2 milliárd forintra tehető a megvalósítása – állami támogatásért kereste meg az ország vezetését.

Kiemelt képünkön: A vasúti átjárón túli rész belterületbevonási kérelméről is érdeklődtek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában