Frissen Vasból

2021.09.23. 08:32

Négy év börtönt kért az ügyészség a Vasban lekapcsolt embercsempészekre

A Szombathelyi Járási Ügyészség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a letartóztatásban lévő két magyar férfival szemben, akik négy alkalommal szállítottak az országban engedélyek nélkül tartózkodó külföldi állampolgárokat a déli határtól a magyar-osztrák határ közelébe 2021 januárjában.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció/Police.hu

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az egyik férfi megegyezett a másik férfival abban, hogy fuvaronként 70.000 forintot fizet a szállításért cserébe. A megbízó minden alkalommal elküldte egy internetes alkalmazáson keresztül annak a helynek a földrajzi koordinátáit, ahol másnap a sofőrnek fel kellett venni a déli határt a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépő külföldi személyeket, majd megadta a célállomás koordinátáit is.

A sofőr az első alkalommal felvett három személyt Kőszeg térségében, a második alkalommal szállított négy embert Peresznye térségében, a harmadik esetben felvett három külföldit pedig Bucsu térségében rakta ki az autóból. A rendőrség a negyedik alkalommal elfogta a sofőrt Szombathely mellett, amint három, Szeged környékén felvett szír állampolgárt szállított, a célállomás Bucsu térsége lett volna.

A Szombathelyi Járási Ügyészség arra az esetre, ha a vádlottak beismerik a bűnösségüket a váddal egyezően és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, mindkét vádlottal szemben 4 év börtönbüntetés kiszabását, valamint a szállítást végző vádlott 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélését is indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában