évforduló

2021.09.18. 07:00

Negyedszázada a világot jelentő deszkákon a Körmendi Kastélyszínház Társulata

Huszonöt évvel ezelőtt alakult a Körmendi Kastélyszínház Társulat. A városi kiállítóteremben fotók, korábbi díszletek, jelmezek és elismerések segítségével idézték fel az elmúlt két és fél évtizedet.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

A III. Rába-parti Színjátszó Fesztiválon ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Körmendi Kastélyszínház Társulat. A városi kiállítóteremben Negyedszáz esztendő a színpadon címmel nyílt kiállítás. A tárlatot Bebes István polgármester köszöntője után Mihály Péter, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színésze – egykori körmendi színjátszó – ajánlotta a közönség figyelmébe. Közre

működtek a Muravidéki Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet munkatársai: Kováts Tibor Ringó, Krisztánovics György, valamint Bence Lajos József Attila-díjas szlovéniai magyar költő. A jubileum alkalmából kiemelkedő és elhivatott munkája elismeréseként oklevelet kapott Pálóczi Zsuzsanna alapító tag, a Körmendi Kulturális Központ igazgatóhelyettese, Kékesi István Gábor, a színjátszó csoport korábbi vezetője, Jóna Andrea, Szép Dániel jelenlegi tagok és Mihály Péter színész. A programon néma főhajtással emlékeztek Rajner Tiborra és Kapui Tiborra, akik meghatározó alakjai voltak a társulatnak.

Kiemelt képen: Vörös Attila, a Körmendi Kastélyszínház Társulat elnöke és Mihály Péter a tegnapi tárlatmegnyitón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában