évforduló

2021.09.02. 14:00

Negyvenéves lett a vépi nyugdíjasklub – A tagok számára az igazi érték a baráti láncolat

Négy évtizede szerveződött és azóta is működik a Vépi Nefelejcs Nyugdíjasklub. A kerek születésnapot szombaton legalább százan ünnepelték a művelődési házban.

Tóth Kata

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN/Györe Zoltán

Negyven éve Lobler Istvánné Franci néni vezetésével alakult meg a nyugdíjasklub. Vezetői mindig igyekeztek olyan időtöltést kitalálni a vépi nyugdíjasoknak, hogy az életük ettől szebb, boldogabb legyen – emlékeztetett Iszakné Koszorús Judit, a művelődési ház vezetője, majd Kovács Péter polgármestert hívta a mikrofonhoz. Mit jelent negyvenévesnek lenni az egyes ember és mit a civil közösség életében, a polgármester először ezt vizsgálta.

Fotók: VN/Györe Zoltán

A klub évtizedek óta megszakítás nélkül működik, ehhez mindenekelőtt három, a közösségért áldozatot hozó vezető kellett, aki szervezi, összetartja, élettel tölti meg a csütörtöki összejöveteleket és a rendezvényeket, és kellenek a tagok, akik ötletekkel, kérésekkel fordulnak a vezetéshez, mondta. Felidézte a legendás farsangi bálokat, a városi rendezvényeket, az országot felfedező kirándulásokat – minden úton nótáztak is közösen –, aztán annak adott hangot, hogy az igazi érték a klubon belül a mindent átszövő baráti láncolat, egymás segítése.

Horváth Józsefné Irénke 1997-től 17 éven keresztül állt a klub élén. Köszöntőjében visszaemlékezett azokra is, akik pártolták működésüket: mindegyik polgármester, a mostani is megbecsülte az időseket, és a klubtagoktól is sok segítséget kapott. A 17 év alatt énekkart alapítottak, kapcsolatot tartottak a társklubokkal, dalos találkozókon és fesztiválokon léptek fel, szüreti felvonuláson szerepeltek, Ki mit tud?-okat, jelmezbálokat szerveztek.

A megyei nyugdíjas szövetség elnöke, Molnár Árpád köszöntőjében azt emelte ki: a szövetséghez tartozó harminc klub és egyesület közül a vépi az egyik legaktívabb tartalmas programjaival. Tavaly az idősek világnapján kaptak volna kitüntetést, akkor elmaradt a rendezvény. A Vas Megyei Önkormányzat elismerő oklevelét és az országos szövetség díszoklevelét szombaton adta át az elnök Sági Józsefné Ancinak. A stafétát hét éve ő vette át a vezetők sorában. Az ünnepségen köszöntötték azokat, akik régóta tagjai a klubnak.

Az estébe nyúló programon versek, kétszemélyes tréfás jelenet, pajzán történetek, Sinkó Pál (citera) és Gál Pál (ének) kettőse, vépi asszonyok latin dallamokra koreografált tánca, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ II. számú idősek klubjának Őszirózsák kórusa és a Dalcommandó – Tóth Vásárhelyi Ilona és Pető Ferenc – gondoskodtak a jó hangulatról.

Kiemelt képen: Az ünnepségen köszöntötték azokat, akik régóta tagjai a klubnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában