Programok

2021.09.24. 07:00

Szüreti vigasságok várják a látogatókat a hétvégén több Vas megyei településen is

Csapra verik az első hordó bort: a hétvégén megyeszerte – Celldömölkön, Ikerváron, Kőszegen, Oszkóban – mulatságok várhatók.

Vas Népe

Kőszegen mindig vidám a szüret

Fotó: VN-archív

A kőszegi szüretet szeptember 24–26-án rendezik fúvószenekari találkozóval és kézművesvásárral. A Fő téren pénteken 17.30-kor verik csapra az első hordó bort, majd kihirdetik a Város Borát. Fellép a Kőszegi Ifjúsági Fúvószenekar, műsort adnak a Borbarát Hölgyek, átadják a Hölgyek Borát. 19 órától fúvós szerenádok, 21 órától Be-Jó Tűztánc. Szombaton 14 órakor az Ataru Taiko japán dobszínházat látjuk, 15.30-tól modern táncok, 17 órától fúvószene.

Kőszegen mindig vidám a szüret
Fotó: VN-archív

Az ikervári ikertalálkozóval kapcsolódik össze szeptember 25-én a szüreti vigasság. 13.20-kor a megnyitón közreműködnek az Indigó ikrek. 13.30-kor SZERetet, SZERelem címmel nyílik tárlat. 14 órakor az ikerkutatás könyvének bemutatója, 15.20-tól Iker-arc verseny, ikervári ikerinduló, ikerfotózás. Lesz szüreti vacsora, 19.30-tól ikrek zenéje. Kísérőprogramok: pónilovaglás, pónifogat, sétakocsikázás.

Oszkóban szeptember 25-én, szombaton szervezik a szüreti felvonulást és mulatságot. Gyülekező 13 órakor, 14 órakor kezdődik a felvonulás, majd zenés batyus mulatság lesz Kánya Lacikával. Celldömölkön a Sághegyi szüreti napokat szeptember 24–25-én rendezik meg. Pénteken 17 órakor nyílik a Viseletekbe zárt élet és a Nagyanyáink konyhájából című kiállítás; 18 órától a művelődési ház előtti téren koncertek lesznek.

Szombaton 10 órakor nyit a szüreti piac, 14 órától az alsósági piac. 14.30-kor találkoznak a fúvószenekarok a Ság hegy lábánál, 16 órakor indul a szüreti felvonulás, érkeznek a testvérvárosokból is. 18 órakor fellép az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes és a Vasi Kislegényczéh, 18.30-kor kihirdetik a Fesztivál Borát és a Fesztivál Tortáját.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hinto-kaposztas-auto-rengeteg-vendeg-elkepesztoen-jol-sikerult-az-idei-vonocki-szureti-mulatsag-fotok-5306795/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vidam-szureti-menetek-jartak-az-utcakat-vas-megye-tobb-pontjan-rengeteg-foto-5305637/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában