Szentgotthárd

2021.09.16. 17:00

Újabb városban indul az Alzheimer Café

Ősztől Szombathely után a Rábaparti városban is meghonosodik az Alzheimer Café intézménye.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Klósz Beáta, a Rendelőintézet Szentgotthárd vezetője elmondta, hogy dr. Menyhárt Miklós főorvos, a magyarországi Alzheimer Cafék elindítója már többször járt a városban szakmai napon, illetve az Alzheimer című film vetítése kapcsán. Őt hívták meg a demencia témakörében folytatott első beszélgetésre is a Refektóriumba. Az intézményvezető szerint a szentgotthárdi elöregedő járás, növekszik az átlagéletkor, ezért is fontos az ezzel járó nehézségeket folyamatosan napirenden tartani.

A tervek szerint minden hónap második péntekén a Színház aulájában tartják majd a foglalkozásokat. Az érintetteket, a demens betegeket ápoló szakembereket és a családtagokat a civil szervezetek közvetítésével szeretnék elérni, de nem zárják ki a személyes megkeresés lehetőségét sem. Mivel egy előzetes felmérés azt bizonyította, hogy az ellátó intézményrendszer ismerete hiányos, a következő alkalommal ezek képviselőit fogják meghívni, hogy tájékoztassanak az elérhető szolgáltatásokról. Olyan témákat kívánnak tárgyalni a foglalkozásokon, amelyek önmagukért beszélnek, és felkelthetik az emberek érdeklődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában