Frissen Vasból

2021.09.20. 14:00

Vidámság a vasi településeken: több falunapot tartottak szerte a megyében

Több falunapot tartottak a hétvégén szerte a megyében. Balogunyomban a mozgásé, Bucsuban a családi programoké volt a főszerep.

Cseh-Egyed Bernadett

A balogunyomi Kiss Benedek ügyesen teljesítette a kerékpáros feladatokat

Fotó: Cseh Gábor

Az új kerékpárút pihenőhelyénél kialakított szervizpont felavatásával kezdődött a falunapi program Balogunyomban szombaton. A bicikliseket Hende Csaba, a térség ország- gyűlési képviselője köszöntötte. Majd zumbabemutató és kerékpáros ügyességi verseny várta a résztvevőket. Tarsoly Alfonz polgármester elmondta: a céljuk éppen az volt, hogy a sok hónapnyi begubózás után a szabadban, mozgás közben találkozhassanak a falu lakói. Sokan jelentkeztek a Ki mit tud? vetélkedőre, kilencen a falu tortája, 23 csapat pedig a főzőversenyre.

A balogunyomi Kiss Benedek ügyesen teljesítette a kerékpáros feladatokat
Fotó: Cseh Gábor

Szombaton egykori hegyfalui focistáknak rendeztek mérkőzést a település falunapján, majd késő délutántól a zenéé volt a főszerep: fúvós-, operett-, végül báli dallamok szórakoztatták a közönséget. Bartók Tibor polgármester elmondta, mindenki ki volt már éhezve az együttlétre, nagy öröm számukra, hogy újra együtt lehet a falu apraja-nagyja. – Feladatunk a Magyar falu program és egyéb támogatások által a település még élhetőbbé tétele. Ezért közös munkánk révén polgármester úrral kiemelkedően eredményes lépéseket tettünk, több száz milliós kormányzati forrást sikerült a településnek biztosítani. Lehetünk jobb- vagy baloldaliak, Hegyfalu közös nevezőt jelent, aminek építése, fejlesztése összeköt minket – fogalmazott Ágh Péter országgyűlési képviselő.

Söptén négy év kihagyás után rendeztek falunapot szombaton. Már a hivatalos megnyitó előtt boldogan vették birtokba a gyerekek az ugrálóvárat és a trambulint. A krumplis gulyás illata messziről érződött a levegőben, készítői elárulták: csipetkét is tesznek bele a végén. A programok sorát az Irány Surány Egyesület bemutatója nyitotta. – Az elmúlt időszakban bővült a település, ez jó alkalom arra is, hogy a régi és az új lakók találkozzanak, megismerjék egymást – fogalmazott köszöntőjében Nagy Róbert polgármester. Ágh Péter köszönetét fejezte ki a söpteieknek az elmúlt időszak helytállásáért.

Bucsuban vasárnap tartottak falunapot, a hagyomá­nyos programok mellett olyan ügyességi játékokon mérhették össze tudásukat a résztvevők, mint a sörivás, a kötélhúzás és a szögbeverés. A tűzoltók külön családi napot rendeztek a településen, este pedig koncertek és tűzijáték felelt a jó hangulatért.

– A kormány egymillió forintos támogatásának köszönhetően tudtuk megrendezni a falunapot, mert a költségvetésünk egyébként nagyon szoros. A meglévő forrásainkat inkább fejlesztésekre, a pályázatokhoz szükséges önerőre fordítjuk – mondta Gál Sándor polgármester. Hende Csaba pedig arról beszélt, hogy Bucsu kivételes fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, a legfontosabb talán a teljes községet átívelő állami út rendbetétele, de áll már az új bölcsőde alapja, épül az egészségház, illetve számos egyéb terve van még az összefogásra képes és kész erős közösségnek. Ez a falunap az ő ünnepük volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában