Fórum

2021.10.20. 19:00

A civilekkel egyeztettek Körmenden

Közösségi fórumra várta a civil szervezetek képviselőit a Körmendi Kulturális Központ és az önkormányzat a Batthyány Örökségközpont előcsarnokában hétfőn.

Markó Petra

Bebes István polgármester köszöntőjében elmondta: nagy örömmel veszi, hogy vannak olyan közösségek, amelyek fontosnak tartják az együttgondolkodást, azt viszont szomorúan nyugtázta, hogy ahhoz képest, hogy a városnak csaknem 90 bejegyzett civil szervezete van, alacsony a részvétel. Hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy folyamatos kapcsolatot tartsanak azokkal az emberekkel, akik közösségépítő munkát végeznek. Beszélt azokról a projektekről is, ahol a jövőben helyet tudnak majd adni a civil kezdeményezéseknek és köszönetet mondott a környezetszépítő akciókban való részvételért, a rendezvényekhez való hozzáállásért, együttműködésért, amire a jövőben is számít.

Az eseményen két nagyobb témát érintettek: általánosságban beszéltek az elmúlt időszak programjairól és az előttük álló teendőkről.

Az eddigieknél bővebb és átfogóbb tájékoztatást kaptak az egyesületek tagjai és vezetői a Körmendi Értékes Közösségek című projektről, amit H. Vörös Márta, a kulturális központ vezetője részletezett.

Szót kért a hétfői fórumon Biczó Péter, a helyi polgárőrök vezetője is, aki az Országos Polgárőr Napon átvett „Polgárőr város” elismerő címet továbbadta a polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában