Gasztronómiai örökség

2021.10.18. 07:00

Befőzőautomatával, aszalóval gazdagodtak az Észak-Vas megyei egyesületek és szervezetek

Észak-Vas megyei egyesületeknek és szervezeteknek befőző­automatákat és aszalógépeket adott át a Civil Összefogás Fórum (CÖF), a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége.

Vas Népe

Fotó: Pajor András

– A jótékonysági programsorozat legfőbb célja a korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők támogatása – emelte ki a gyümölcsfeldolgozó berendezések átadása kapcsán Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátora. Az átadón Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a civil szervezetek Vas megye gasztronómiai örökségét őrzik, az adományok is ebben a munkában segítik őket.

A nemecsóiak lekvárt főztek, Szalmer Istvánné a géppel
Fotó: VN

A Borbarát Hölgyek Lukácsházi Egyesülete befőző­automatát és aszalógépet, a gyöngyösfalui Pösei Hegyi Borkultúra és Hagyományőrző Szépítő Egyesület befőzőgépet és a Nemescsói Tézsula Hagyományőrző Egyesület pedig két befőzőautomatát kapott ajándékba. Szerdahelyi-Bánó Irén, Nemescsó polgármestere elmondta, hogy annak mindannyian nagyon örültek, hisz a technikai eszközök a civil szervezetek közösségért végzett munkáját segítik.

Kiemelt képünkön: A civil szervezetek képviselői az eszközzel, középen Ágh Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában