Ítélet

2021.10.05. 15:20

Brutálisan megverte, majd tollal megszúrta cellatársát egy rab a szombathelyi börtönben

Többszörös visszaeső rab verekedett a zárkában.

vaol.hu

Szombathelyen is vizsgáznak

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntette miatt a többszörös visszaeső vádlottat 2 év 6 hónap fegyházra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott köteles 227.342 forint bűnügyi költséget megfizetni – tájékoztat hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék.

A tényállás szerint a vádlott, aki 2020 augusztusában a Szombathelyi Országos BV. Intézetben töltötte jogerős szabadságvesztés büntetését, 2020. augusztus 31-én este a zárkában előzetes szóváltást követően az ott szintén jogerős szabadságvesztés büntetését töltő sértettet egy stokival megkísérelte megütni, akinek azonban sikerült annak lábát megfognia. Ekkor azonban a vádlott többször ököllel fejen ütötte a sértettet, majd egy ott lévő bútorlappal többször megütötte a sértett kezét és ismételten fejen ütötte őt. Ezután a vádlott a sértettet az ágyra rálökte, majd a fejét egy golyóstollal többször megszúrta és a lábánál fogva a földre lerántotta őt. Miután a sértett a földről felkelt a fürdőhelyiségbe bement, ahová azonban a vádlott követte őt és itt is több alkalommal arcon ütötte a sértettet. A bántalmazás következtében a sértett többek között az orrcsont darabos törését szenvedte el, sérülései együttesen nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések, tényleges gyógytartamuk szövődménymentes gyógyulás esetén négy hét.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában