Koronavírus

2021.10.27. 19:50

Helytálltak a járványban – Több mint hetvenen vettek át elismerést, szerkesztőségünk munkáját is megköszönték – fotók

A Vas Megyei Védelmi Bizottság emlékérmeket és elismerő okleveleket adott át a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő intézmények képviselőinek, orvosoknak, egészségügyi és hivatali dolgozóknak a megyeháza dísztermében.

vaol.hu

20211027 védelmi kitüntetések átadása, Megyeháza, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A szerdai ünnepség elején Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy az elmúlt csaknem két év az egészségügyi honvédők harca volt. Egy láthatatlan ellenséggel – az ismeretlen koronavírus-járvánnyal – szemben kellett csatát folytatni. Mindenki a maga eszközeivel próbált helytállni: volt, aki az oltásoknál segített, volt, aki információk megosztását vállalta, mások a logisztikából és a szervezésből vették ki a részüket. Az egészségügyi dolgozók pedig a frontvonalban folytattak heroikus küzdelmet.

– Őszinte köszönet és hála jár mindazoknak, akik részesei voltak ennek a páratlan összefogásnak itt Vas megyében. A járvány elleni küzdelem még nem ért véget, továbbra is szükség lesz a lelkiismeretes és elhivatott szolgálatra – mondta a védelmi bizottság elnöke.

 

Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője azt hangsúlyozta, hogy a második világháború óta nem volt szükség olyan összetett munkára és logisztikára, mint most a koronavírus-járvány idején. A kihívásoknak Magyarország példaértékűen eleget tudott tenni, ez elsősorban az összefogásnak köszönhető. A védekezésbe bevonták a teljes egészségügyi, valamint a területi közigazgatási intézményrendszert. A közös munka gyors és hatékony feladatellátást eredményezett, amelynek köszönhetően sikeres volt a járvány elleni védekezés.

A köszöntők után dr. György István és Harangozó Bertalan Vas Megye Védelméért Emlékérmet adott át a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház képviseletében jelen lévő főigazgatónak, dr. Nagy Lajosnak, valamint az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Szervezet Vas Megyei Mentőszervezetének, amelyet dr. Lórántfy Mária regionális orvosigazgató vett át.

A Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke öt emlékérmet adományozott. A sárvári Szent László Kórház képviseletében dr. Niklai Erzsébet főigazgató, a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. Egészségügyi Központja Szombathely nevében dr. Kovács Lajos igazgató főorvos vette át a kitüntetést. Elnöki emlékérmet kapott továbbá a Magyar Honvédség 83. Poppr Emil Területi Zászlóalja, valamint a Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya. Előbbi képviseletében Sásdi Imre alezredes, utóbbi nevében dr. Wächter Walter megyei tisztifőorvos és dr. Jágerné dr. Szabó Erika közegészségügyi és járványügyi osztályvezető vette át az elismerést. Dr. Baán Mihály alezredes, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára szintén elnöki emlékérmet kapott.

Hatvanhét elismerő oklevél átadására is sor került, ezeket egészségügyi és rendvédelmi dolgozók, valamint köztisztviselők kapták.

A védelmi bizottság a koronavírus-járvány elleni védekezést támogató tevékenységéért, valamint a megye lakosságának hiteles, pontos és gyors tájékoztatásáért a Vas Népe szerkesztőségét is elismerő oklevélben részesítette, amelyet Lőrincz-Farkas Eszter főszerkesztő vett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában