Táblaavató

2021.10.04. 07:00

Hős katonáknak állítottak emléktáblát Szombathelyen

Nádas Ernő Kálmán kadétnak és Szilvágyi (Weisz) József törzsőrmesternek állítottak emléktáblát az Aréna utcai Katonatörténeti Kiállításban.

Polgár Patrícia

Nádas Ágnes leszármazott koszorúzta meg az emléktáblát

Fotó: Cseh Gábor

Szombaton délután átadták Nádas Ernő Kálmán kadétnak és Szilvágyi (Weisz) József törzsőrmesternek, a 106-os gyalogezred hős katonáinak állított emléktábláit az Aréna utcai Katonatörténeti Kiállításban. Az ünnepségen beszédet mondott Fülöp András a táblákat állíttató Szent György Lovagrend Vas megyei priorátusának tagja, a Grádics Egyesület elnöke; Wolfgang Wildberger ezredes, az Osztrák Fekete Kereszt burgenlandi tartományi vezetője; valamint a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Egyed László tűzoltó alezredes. Az emléktáblák előtt koszorút helyezett el a Nádas család nevében Nádas Ágnes, továbbá a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Pajor László tűzoltó ezredes és Egyed László tűzoltó alezredes.

Fotó: Cseh Gábor
Nádas Ágnes leszármazott koszorúzta meg az emléktáblát
Fotó: Cseh Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában