Frissen Vasból

2021.10.22. 15:49

Így vonultak ki a szovjet csapatok – Czika László képeiből nyílt kiállítás Szombathelyen – fotók

Bye-Bye Szása címmel Czika László fotóriporter képeiből nyílt kiállítás csütörtökön a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum galériájában. A fotók 1989-ben, a szovjet csapatok kivonulása előtt készültek.

Cseh-Egyed Bernadett

20211021 Október 23-i ünnepséget tarottak az Oladi Technikumban, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Iskolánk kötelezőnek érzi, hogy évről évre emlékezzen és emlékeztessen a magyar történelem fordulópontjaira. A cél tehát ezúttal sem változott, de annak rendhagyó formáját választottuk – fogalmazott köszöntőjében Sipos László intézményvezető.

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából Czika László fotóriporter alkotásaiból nyílt kiállítás: tankok, meggyötört arcok és megviselt egyenruhák köszönnek vissza a képekről. Egy részük a 11-es huszár laktanyában, a többi a sármelléki repülőtéren készült. Czika László akkor az MTI fotósaként, a fényképezni tilos táblák gyűrűjében örökítette meg a szovjet csapatok kivonulását.

A fotóriporter tárlatvezetést is tartott, a diákoknak pedig ma egy tesztet kell kitölteniük a látottak és hallottak alapján. A tárlat november 5-éig látogatható az Oladi Technikum épületének galé­riájában.

Kiemelt képünkön: Czika László az oladi középiskolában a tárlatmegnyitón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában