Frissen Vasból

2021.10.18. 16:00

Járókelő fékezte meg a baltás garázdát a szomszéd megyében – videón a két férfi küzdelme

A férfi őrjöngésével 30 ezer forintos kárt okozott.

kisalfold.hu

A garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki baltával okozott kárt egy ingatlan kapujában, térfigyelő kamera rögzítette, amint a baltát egy járókelő férfi tőle elvette – írja a kisalfold.hu.

A vádirat szerint a férfi elkövető ittas állapotban 2020. február 12-én Győrszemere községben a járdán haladt gyalog, a kezében tartott baltával hadonászott, és érthetetlenül kiabált. A férfi a baltával egy ingatlan bejárati kapuját egyszer célzottan megütötte, ezzel abban 30 ezer forint kárt okozott. Ezután az elkövető a baltával továbbra is hadonászott, ezért odament hozzá egy járókelő férfi, aki a baltát tőle elvette és a földre dobta, ezt térfigyelő kamera rögzítette.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a garázda, büntetlen férfival szemben a Győri Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, a lefoglalt baltát, mint az elkövetés eszközét kobozza el – közölte Dr. Reszl Ildikó, Komárom-Esztergom megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik