Fejlesztés

2021.10.27. 07:00

Olcsóbban fűthetnek a szentgotthárdi Játékvár óvodában

Ahogy azt a kivitelezők ígérték, a fűtési szezonra elkészült a Játékvár Óvoda régi épületrészének fűtés-korszerűsítése.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Szentgotthárdi Önkormányzati Hivatal

A nyár folyamán kapott pozitív elbírálást a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal által tavasszal benyújtott pályázat a gyermekintézmény infrastruktúra-fejlesztésére. Az elnyerhető maximális, azaz 50 százalékos támogatásból, 11,35 millió forintból és ugyanennyi önerőből elkészült az intézmény régebbi épületrészeinek a fűtés-korszerűsítése, egy gyermekmosdó-öltözőt pedig a közeljövőben újítanak fel. Az elmúlt években – több sikeres projektnek köszönhetően – a szentgotthárdi óvodában és bölcsődében több fejlesztés is megvalósulhatott. 2019-ben új épületszárny hozzáépítésével az óvoda tágas tornaszobával, szertárral és egy 75 négyzetméteres többfunkciós közösségi térrel bővült.

A meglévő épületszárnyak központi részén pedig új akadálymentesített bejárat létesült. A bővítések mellett a régi épületrész is hőszigetelést kapott, és a nyílászárókat is kicserélték már. A régi óvodai épületrészek fűtéskorszerűsítésére azonban eddig nem nyílt lehetőség. Az elmúlt napokban lezajlott a felújított részek, az energiatakarékos fűtőeszközök műszaki átadása.

A projekt további eleme az emeleti „lila csoport” gyermekmosdójának és öltözőjének korszerűsítése. Két korábbi nyertes pályázatból az épület többi nyolc gyermekmosdóját már teljesen felújították. Ha ez az utolsó is elkészül, az épületen belül az összes felújítással végeznek.

Kiemelt képünkön: A beruházás során kicserélték a nyílászárókat is az épületen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában