Vádemelés

2021.10.12. 08:08

Rengeteg drogot találtak a rendőrök a Szombathelyen tetten ért embercsempészeknél

A Szombathelyi Járási Ügyészség embercsempészés és kábítószer birtoklása miatt emelt vádat az ellen az osztrák nő és orosz férfi ellen, akiket Szombathelyen, az Ipari úton fogtak el 2021 februárjában, amint három szír és két másik személyt szállítottak azzal a céllal, hogy segítsenek nekik illegálisan Ausztriába jutni.

vaol.hu

Két évet is kaphat, aki kábítószert fogyaszt Illusztráció: Szendi Péter/ VN

Fotó: Illusztráció

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a vádirat szerint az öt utas a jogszabályi rendelkezések megszegésével jutott be Magyarországra a szerb-magyar határon keresztül. A vádlottak egy erdő szélén vették fel őket, majd indultak el velük a nyugati határ felé.

Az osztrák nő kábítószer hatása alatt vezette a gépkocsit, véréből a marihuána hatóanyagát mutatták ki, ezért az ügyészség bódult vezetéssel is vádolja őt.

A nő szervezetében továbbá kokain és ópium is volt, a társa pedig amfetamint és metamfetamint fogyasztott az elkövetés előtt.

A rendőrök csekély mennyiségű heroint is találtak a nő táskájában.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint a letartóztatásban lévő vádlottak kiutasítását is indítványozta.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában