Frissen Vasból

2021.10.12. 22:32

Vonat alá esett emberen segített a büntetés-végrehajtás munkatársa a szombathelyi vasútállomáson

Tóthné Garamvölgyi Viktória éppen hazafelé tartott, amikor azt tapasztalta, hogy a szombathelyi vasútállomáson szünetel a forgalom, az egyik álló helyzetben lévő vasúti szerelvény kocsija mellett többen állnak, valaki pedig a szerelvény alatt fekszik.

vaol.hu

„Kolléganőnk azonnal megállt, majd felajánlotta segítségét a vasút személyzetének, akik a mentőszolgálatot és a rendőrséget már értesítették. Tekintettel arra, hogy a vonat alatt rekedt személy nem kommunikált, kolléganőnk a vonat széléhez mászva megszólította és megnyugtatta a vonat alatt fekvő férfit, aki ezt követően már csak vele volt hajlandó szóba állni. A beszélgetés során Viktória tisztázni tudta vele azt, hogy nincsenek nagy fájdalmai, így vélhetően nem sérült meg súlyosan. Később azt is elérte, hogy a férfi kimásszon a szerelvény alól és ott várja meg a szakszerű segítséget.

Kolléganőnk segítőkészsége, empatikus kommunikációja és embersége példaértékű.” – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írják a Büntetés-végrehajtás Toborzás Facebook-oldalán.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik