Időjárás

2021.11.01. 07:00

Várható időjárás Vasban: estétől már lehet eső

Hétfőn inkább csak estétől és ekkor is még csak elszórtan lehet eső, záporeső.

koponyeg.hu

Ködös reggel Szombathely felett

Fotó: Horváth Balázs

Hétfőn, mindenszentek napján a ködfoltok és a rétegfelhőzet megszűnése után eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erős felhősödés keződik. Inkább csak estétől és ekkor is még csak elszórtan lehet eső, záporeső – írja a koponyeg.hu. A délkeleti szél megélénkül. A csúcsérték országosan 16 fok körül alakul.

Szombathelyen a legmagasabb hőmérséklet 14 Celsius fok lehet, a legalacsonyabb pedig 3. A szél erőssége 17 km/óra

Az egyre közeledő frontrendszer érkezését az időjárásra érzékenyek már megérezhetik. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). Éjszaka a nyugati országrészben már hidegfront terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek – olvasható a portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában