Frissen Vasból

2021.11.22. 17:00

Elképesztő esetszámok: így alakult a járványhelyzet az elmúlt 22 napban Vas megyében

Megnéztük, hogyan alakultak a járványügyi adatok november hónapban megyénkben. A járvány kezdete óta regisztrált eseteknek közel a kilencede az elmúlt 22 naphoz köthető.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

Az elmúlt időszak járványügyi adatait tekintve egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy ismét berobbant a koronavírus-járvány Vas megyébe. Mi sem támasztja ezt jobban alá, mint a hétvégi összesített esetszámot, ugyanis újabb 649 személynél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést. Bár nem napi adatokról van szó, de egyszerre még soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet megyénkben. Amennyiben átlagoljuk, akkor azt látjuk, hogy maradt az elmúlt hét második felére is jellemző napi 200 feletti esetszám. Ez a helyzet pedig így már zsinórban a hatodik napja tart. Érdekesség, hogy a nyári hónapokban összesen 209 fertőzöttet regisztráltak megyénkben, vagyis megközelítőleg annyit, ahányat az elmúlt szűk egy hét alatt átlagosan naponta (224).

Megnéztük azt is, hogyan alakultak az esetszámok november hónapban a mai nappal bezárólag. Ez összesen 22 napot jelent, de mivel a hétvégén összesítik az adatokat, ezért a kormányzati portál 16-szor közölt számokat. Tehát, eddig 3221 fertőzöttet regisztráltak novemberben Vas megyében, ami kifejezetten sok. Ez azt is jelenti, hogy átlagosan naponta 146 személynél diagnosztizálják a koronavírust. A járvány kezdete óta összesen 27772 esetet tartanak nyilván, és ennek közel a kilencede az elmúlt 22 naphoz köthető.

Összehasonlításképpen megnéztük a szomszédos Győr-Moson Sopron megye járványügyi adatait is szintén ebből az időszakból. Ott jóval rosszabb a helyzet, ugyanis az elmúlt 22 nap alatt 5813 esetet regisztráltak. Ebből 1252-t csak az elmúlt három napban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában