Megújult két utca

2021.11.17. 07:00

Nem csak az utaknak örülhetnek Kőszegszerdahelyen, sikeresek a pályázatokon

Megújult a település két utcája, ráadásul a civilek is jelentős összegekkel gazdagodtak.

Budai Dávid

Megújult utcák. Ágh Péter és Takács Péter

Fotó: Ohr Tibor

A Magyar falu program és a Belügyminisztérium pályázatainak köszönhetően több mint 40 millió forintból újult meg a Nyíres és a Hegyi utca. Az átadót a korábban saját forrásból bővített művelődési házban tartották. Takács Péter polgármester ismertette a megvalósult beruházást, hozzátéve: egy pályázaton egymillió forintot ítéltek meg az önkormányzatnak, a település mindhárom egyesülete is komoly összeghez jutott.

Ágh Péter országgyűlési képviselő mindenekelőtt az utcák lakóinak köszönte meg a türelmet. Aztán kiemelte: Magyarország kormányának kiemelt célja az ötezer fő alatti települések fejlesztése: a Magyar falu programban csak ÉszakVas megyébe közel hatmilliárd forint jutott.

Megújult utcák. Ágh Péter és Takács Péter
Fotó: Ohr Tibor

– Egy olyan folyamat részesei vagyunk, ami a vidék felemeléséről szól – hangsúlyozta. Ezt erősítette meg a polgármester: az utóbbi időben 36 fővel 537-re nőtt a falu lélekszáma, ez persze annak is köszönhető, hogy sok gyermek született. Az utakat Juhos Ferenc plébános szentelte fel, az önkormányzat vendégül látta a megjelenteket.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-koszegszerdahelyi-tuzoltok-uj-csapatszallito-autot-es-eszkozoket-kaptak-fotok-5474930/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában