Frissen Vasból

2021.11.10. 07:00

Nyugodt napok jönnek – Foltokban tartósan megmaradhat a köd és a pára

Csendes, nyugodt őszi napoknak nézünk elébe a héten: az éjszakák hidegek, a nappali hőmérsékletek kellemesek lesznek. A ködhajlam nő, egyébként csapadékra sem kell számítanunk hétfőig.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Cseh Gábor

A következő napokban továbbra is a Közép-Európa felett elhelyezkedő anticiklon határozza meg térségünk időjárását, front nem terheli a szervezetet – mondta el Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője. Éjszakánként fagypont alá hűl le a levegő, de nappal a napos tájakon akár 10-12 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők. Ez épp az évszaknak megfelelő, a sokéves átlag szerint 8-10 Celsius- fok a napi középhőmérséklet november elején.

Hozzáteszi: foltokban tartósan megmaradhat a köd, azokon a tájakon csak 5-6 fokot mérhetünk majd. Szélcsendes napok várhatók, csapadék sem valószínű. Pétervári Tibor szólt arról is, hogy a jelenlegi modellek hétfőre jelentős hidegbetörést mutatnak. Az sem kizárt, hogy jövő héten megérkeznek az első hópelyhek. Ez egyébként nem is lenne rendkívüli, három hét múlva kezdődik a meteorológiai tél.

Kiemelt képünkön: Csapadékra nem kell számítani a héten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában