In memoriam

2021.11.17. 07:00

Pálffy Dezsőre emlékezünk

Pálffy Dezső (1930–2021).

VN

Vas megye legnagyobb Batthyány-rajongóját 92 éves korában magához szólította az Isten. Egész életében szívében hordozta az első felelős miniszterelnöknek a magyar mezőgazdaságot és az ipart fejlesztő elképzeléseit. Ezeket a célkitűzéseket napjainkban igyekezett sikerrel megvalósítani.

Főmérnökként a sárvári SÁGA-nál, tsz-elnökként, a Gödöllői Egyetem tanáraként és Martfűn sörgyáralapítóként. Mint az Ikervári Batthyány Lajos Honismereti Kör és a Vas megyei Honismereti Egyesület tagja, Pecöl díszpolgára szorgalmazta az ikervári Batthyány-kastély visszaállamosítását és állag megőrzését, valamint a haza érdekének megfelelő hasznosítását.

Ikervár Batthyány-emlékéremmel jutalmazta. Saját vagyonának felhasználásával Budapesten a ferencesek templomában az ország egyetlen Batthyányemlékszobáját hozatta létre. E templom kriptájában helyezték el hamvait 2021. november 11-én. Emlékét megőrizzük!

Fehér Ferenc, Ikervár polgármestere;

Mándli János, Pecöl polgármestere,

Koszorús Ödön tanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában