Felújítás

2021.11.02. 07:00

Régi álom vált valóra Oszkón

A község önkormányzata a Magyar falu program keretében felújította a Molnár Antal utca útburkolatát 975 méter hosszúságban.

Tóth Judit

20211028 Oszkó fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Útburkolat megnyitó ünnepség. képen: V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Birkás István Oszkó polgármestere, Németh Lajos kivitelező, Marton Ferenc Vas megyei közgyűlés alelnöke

Fotó: Unger Tamás

A Molnár Antal utca felújítására feltétlen szükség volt, hiszen az érintett útszakasz állapota erősen leromlott, nyomvonala az idő előrehaladtával helyenként megsülylyedt. A megnövekedett jármű- és teherforgalom pedig még indokoltabbá tette az út teljes szélességű burkolatfelújítását. A csaknem egy kilométeren felújított útszakaszt ünnepélyesen adták át.

Birkás István, Oszkó polgármestere kiemelte, hogy a település az útfelújítással mérföldkőhöz érkezett. A Magyar falu programnak köszönhetően tudták megvalósítani a beruházást, mintegy 30 millió forint értékben. – Olyan út készült el, amelyről korábban csak álmodoztunk, hiszen mindenki emlékezhet, mennyire gödrös és kátyús volt ez a szakasz – mondta a polgármester. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy szinte minden településen az utak állapotát tartja a legfontosabbnak a lakosság. Erre kínált megoldást a kormány Magyar falu programja, amely 100 százalékos támogatottságú és segíti az ilyen jellegű beruházásokat.

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője személyes emlékeit idézte Oszkóval kapcsolatban, mivel innen származik. A kormány 2010-ben elindított vidékpolitikája olyan támogatási rendszert is jelent, amely az Európai Unió pályázati kiírásainál jóval rugalmasabb és gyorsabb, így az eredményei is hamarabb láthatóak – fogalmazott a képviselő. A ünnepségen – amelynek végén Merkli Ferenc plébános megáldotta az új útszakaszt – részt vett Szijártó László, a Vas Megyei Közgyűlés bizottsági elnöke is.

Kiemelt képünkön: V. Németh Zsolt, Birkás István, Németh Lajos kivitelező és Marton Ferenc az útavatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában