Frissen Vasból

2021.11.22. 15:29

Sárváron is megemelkedett az oltási kedv

A sárvári Szent László Kórházban kijelölt két helyszínre folyamatosan érkeztek a vakcina felvételére a kampányakció első napján. Mindenfajta oltóanyag, hagyományos inaktivált vakcina, MRNS-alapú és vektorvakcina is rendelkezésre áll.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A tapasztalatok szerint megemelkedett az oltási kedv, az oltásra érkezők nagy többsége a Pfizer-oltást kéri. Ezt a fajtát választotta Figer László és felesége is, akik együtt jöttek a harmadik, emlékeztető oltásra. Azért döntöttek az oltási hét mellett, mert ezúttal nem volt szükség előzetes regisztrációra, az oltás felvétele pedig gördülékenyen ment – számoltak be.

Figer László is a harmadik oltását vette fel a sárvári kórház oltópontján Fotó: Pajor András

Sárvár az átoltottak és a fertőzésen átesettek számarányát tekintve nyolcvan százalék körül áll. Az esetek száma ennek ellenére egy hét alatt majdnem ötven százalékkal növekszik – Itt az ideje, hogy mindenki átértékelje a helyzetet! Mivel az egyetlen védekezés a súlyos megbetegedés ellen az oltás, mindenkinek azt ajánlom, aki még nem tette meg, éljen az oltás lehetőségével – mondta el dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában