Mikromobilitás

2021.11.04. 14:00

Töltőpontot avattak Szentgotthárdon – Elektromos rollert, laptopot is csatlakoztathatunk

Az ország első szigetüzemű mikromobilitási töltőpontját adták át a városban, a Széchenyi István Általános Iskola melletti területen.

Tóth Judit

20211101 Csomós Bence, Huszár Gábor, töltősziget átadó, Szentgotthárd, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az átadón Huszár Gábor polgármester elmondta: a rendszer kiépítésének költségeit 75 százalékban az önkormányzat állta, ez 2,6 millió forintot jelentett. A további 25 százalékot a kivitelező cég vállalta magára.

A töltőpont – amely lopásbiztos – elektromos motorok, kerékpárok és rollerek töltésére szolgál, de laptopok, mobiltelefonok, fényképezőgépek, videokamerák, drónok és RC – vagyis rádióirányítású – járművek töltésére is alkalmas. Az innovatív rendszer nem hálózatról, hanem napelemről és akkumulátorról működik.

– Az elektromos autóktól eltérően a töltőállomás használatához nem kell alkalmazást letölteni, hanem elegendő egy egyszeri webes regisztráció – mondta Csomós Bence, a kivitelezést végző kft. kutatási és stratégiai vezetője.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor polgármester és Csomós Bence az új mikromobilitási töltőpontnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában