Átadás

2021.11.12. 13:40

Új autóbuszok érkeztek Vas megyébe – Videóban és fotókon is mutatjuk, hogy néznek ki

A délelőtti sajtótájékoztatón bemutatott autóbuszok a Szombathely és Nagykanizsa, Zalaegerszeg, Vasvár, Kőszeg-Újkér, Bükfürdő, valamint a Vasvár- Gersekarát között fognak közlekedni.

Polgár Patrícia

Új autóbus, Hende CSaba, V Németh Zsolt, Busa CSaba(volan)20211112, ut, Szombathely, Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A Volánbusz Zrt. országos szinten 3,4 milliárd forint értékben vásárolt új, szóló Credobus Inovell 12-es típusú autóbuszokat. Az október közepéig beszerzett járművekből öt darab érkezett Vas megyébe – ezeket az érintett térségek képviselőivel közös sajtótájékoztatóján mutatta be Németh Tamás, a Volánbusz szolgáltatásfejlesztési és projektigazgatója.

Az öt új busszal a Szombathely-Nagykanizsa, Szombathely-Zalaegerszeg, Vasvár- Szombathely, Újkér-Kőszeg-Szombathely, Bükfürdő-Szombathely, Vasvár-Gersekarát autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok. Beszerzésükkel tovább fiatalodott a megye tömegközlekedési járműállománya. Elmondta, hogy a buszok 73 fő egyidejű szállítására alkalmasak, légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal felszereltek.

Normál padlós kialakításuknak köszönhetően a hosszabb utaknál elengedhetetlen poggyásztér is utasaik rendelkezésére áll. Az ultrakönnyű felépítés eredményeként a járművek üzemeltetése gazdaságosabb, akár 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető velük a hagyományos kialakítású autóbuszokhoz képest.

Hende Csaba örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy újabb fejlesztéssel gazdagodhatott a megye. Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az új buszok a kényelmi szempontok mellett a környezetszennyezés csökkentésében is fontos szerepet játszanak.

- Ha valahol ki lehet mutatni, hogy miféle fejlődésen ment át egy ország, akkor a közösségi közlekedés fejlődésében biztosan – vélekedik V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki azt is megjegyezte, hogy a rövid távú közlekedésben az autóbusszal való utazás verhetetlen a kötöttpályás vasúti közlekedéssel szemben.

Busa Csaba, a Volánbusz Zrt. forgalmi régióvezetője elmondta: a társaság számára kiemelt fontosságú a járműállomány fejlesztése, aminek eredményeként Vas megyében idén már harmadik alkalommal jelenthetik be új autóbuszok érkezését. A most bemutatott, közel 307,5 millió forint összértékű környezetkímélő, kényelmes és korszerű járműveknek köszönhetően a helyközi, szóló buszállomány 12 százaléka megújult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában