Frissen Vasból

2021.11.30. 16:32

Vasegerszeg – Rendezvényből az utolsó, gyertyagyújtásból az első – fotók

Az első adventi gyertya meggyújtásakor jelentette be a polgármester, hogy a kultúra népszerűsítése céljából együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat a színházzal.

VN

Fotó: VN/Németh József

Múlt vasárnap, 17 órakor, a katolikus templomban tartották meg a település idei zárórendezvényét, az első adventi gyertyagyújtást. A várakozás hangulatához méltó ünnepséget, amit a járványhelyzetre való tekintettel, a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett tartottak, sok falubeli megtisztelte.

 

A Peltzer Géza (harmonika) és Völgyi Attila (gitár) közreműködésével, Szabó Tibor Jászai Mari-díjas színművész által adott ünnepi műsor zárásaként Németh József polgármester bejelentette, hogy az önkormányzat – hangsúlyozva elkötelezettségüket a magyar és az egyetemes kultúra, a művészetek, ezen belül is a színjátszás és irodalom, valamint a zene értékeinek népszerűsítése iránt – együttműködési megállapodást kötött a Weöres Sándor Színházzal.

Elhangzott, az önkormányzat, a rendelkezésére álló eszközeivel támogatja a színház kultúraközvetítő céljainak megvalósítását, és segíti a színház által biztosított kulturális értékek népszerűsítését a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában