Vagyonbiztonság

2021.12.11. 08:28

Értékeink védelme, bűnmegelőzési tanácsok az adventi időszak idejére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól

A bűnmegelőzési szakemberek kitelepülések során adnak preventív tanácsokat az adventi időszakra.

20211119 Adventi vásár, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Az ünnepek közeledtével megkezdődik a felkészülés a karácsonyra. Az egyre fokozódó ünnepi hangulatban azonban az emberek sokszor megfeledkeznek a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a „Házhoz megyünk” program keretében 2021. december 9-én, Szombathelyen, az egyik bevásárlóközpontban várták az érdeklődőket. 

Fotó: police.hu

 

A kitelepülés során számos hasznos tanáccsal fogadták a rendőrök azokat, akik az információs pulthoz odalátogattak munkatársainkhoz.

 

Azért, hogy ne zavarja meg jogsértés a karácsonyi készülődést, kérjük, fogadja meg tanácsainkat! 

 

  • Ha forgalmasabb helyen tartózkodik, fokozottan figyeljen értékeire!
  • Értéktárgyait, iratait ne tegye a kosara tetejére, vagy a táskája külső zsebébe! Azokat mindig a belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el, amelyet szorosan tartson testközelben!
  • Vásárláskor, az áru válogatásakor soha ne tegye le a táskáját, a pénztárcáját a pultra! A táskáját és pénztárcáját ne hagyja a bevásárlókocsiban, vagy a kosárban! 
  • Bankautomata használata előtt ellenőrizze a kártyabefogadó, illetve a készpénzkiadó nyílás sértetlenségét! Bankkártyájának PIN-kódját ne írja fel sehova! Legyen körültekintő a készpénzfelvételkor, illetve a fizetésnél!
  • Ne hagyjon értéket a gépkocsijában, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Üres táskát sem ajánlott az autóban hagyni, hiszen a tolvaj csak a jármű feltörése után szembesül azzal, hogy nem zsákmányolt semmit. A gépkocsi feltörése, a bosszúságon túl, jelentős anyagi kárt is jelent.
  • Ne hagyja őrizetlenül a járművét, ha a megvásárolt árut csak látható helyre tudta elpakolni az autójában!
  • Mindig zárja be a gépkocsi ajtaját, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót még akkor is, ha csak pár percre száll ki!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában