Magyar falu program

2021.12.02. 07:00

Füvet is nyír, havat is tol az új traktor Alsószölnökön

Nagy teljesítményű fűnyíró traktort adtak át a napokban a településen. A Sherpa típusú, négykerék meghajtású járművet a község a Magyar falu program több mint öt és fél millió forintos támogatásából szerezte be.

Tersztyánszky Krisztina

20211126 Alsószölnök Eszközátadó Alsószölnökön. Képen: Monek Zsolt polgármester, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az avatón elmondta: Alsószölnök az elmúlt időszakban minden egyes évben valami nagy beruházásnak örülhetett. Az útépítések, épületfelújítások után most egy eszközt is használatba vehetnek.

– Alsószölnök önkormányzatát azért támogatom szívesen, mert itt a földön járók az igények – emelte ki a politikus. – Már megtapasztaltam, hogy amit a polgármester kér, arra valóban szüksége van a településnek. Ezért a továbbiakban is számíthatnak a közbenjárásomra.

A továbbiakban Monek Zsolt polgármestertől megtudhatták az egybegyűltek, hogy miért volt indokolt a korszerű eszköz beszerzése. Alsószölnökön ugyanis sajátosak a terepviszonyok, az átlagosnál nagyobb az olyan terület, amely hagyományos fűnyíró traktorral nem kezelhető. Ezért olyan eszközben kellett gondolkodni, ami képes megbirkózni a szintkülönbségekkel, nem borulékony, és ami a másfél méteres bozótot és a futballpálya gyepét egyaránt jó minőségben lenyírja. Emellett tartozik a 27 lóerős traktorhoz egy hótoló elem is, így a 14 önkormányzati út és a külterületen lévő tanyák megtisztításához nem kell ezentúl vállalkozónak fizetni. A billenő utánfutó pedig jó szolgálatot tesz majd a zúzalék és egyéb önkormányzati szállítások megoldásában.

Monek Zsolt megköszönte az odafigyelést, az életminőséget javító fejlesztési lehetőségeket. Megígérte, hogy nagy gonddal fognak figyelni az eszköz karbantartására, és már a tárolásához is találtak helyet.

Kiemelt képünkön: Monek Zsolt és V. Németh Zsolt az eszközátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában