Eljárás

2021.12.21. 16:42

Halmágyi Miklós nem fogadta el a büntetővégzést, tárgyalás megtartását kérte

Nem fogadta el Halmágyi Miklós a Szombathelyi Járásbíróság által a büntetőügyében hozott büntetővégzést – tárgyalás megtartását kérte.

20211014 Szombathely Szombathelyi Törvényszék, bíróság épülete Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az ügy előzményeként az ügyészség a Szombathelyi Járásbíróságnak küldte meg a Halmágyi Miklós ügyében keletkezett ügyiratot azt indítványozva, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, hozzon az ügyben büntetővégzést. Az ügyirat ismeretében a bíróság folytatólagosan elkövetett csalás büntette, folytatólagosan elkövetett sikkasztás büntette, illetve közvetett tettesként folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt egy év három hónapi börtönbüntetést, valamint 360 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a tettesre. A börtönbüntetés végrehajtását a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette, továbbá 542.447 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.

 

A végzés ellen fellebbezési lehetőség nincs, viszont a vádlott annak kézbesítésétől számított nyolc napon belül kérheti tárgyalás tartását az ügyben. Ebben az esetben ez történt: Halmágyi Miklós a kézhez kapott büntetővégzést nem fogadta el – arra való tekintettel, hogy az ügy még nincs kellőképpen felderítve- és tárgyalás tartását kérte. Tóth András, a Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint az eljárás előreláthatólag a jövő év első negyedévében nyilvános előkészítő tárgyalással folytatódik. 

Kapcsolódó cikkünk: 

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2021/11/vadat-emeltek-a-szombathelyi-mediakozpont-korabbi-vezetoje-ellen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában