Hegyhátszentjakab

2021.12.03. 07:00

Megújult útszakasz a tó büfésora előtt

Négyszáz méter útszakasz felújítására került sor a Vadása-tónál található büfésor előtt. A beruházáshoz a Belügyminisztérium nyújtott 19 millió forintos támogatást, a 3,3 millió forintos önrészt a helyi önkormányzat vállalta.

Tóth Judit

Két éve az útfelújítás első fázisában az Őrimagyarósd Hegyhátszentjakab közötti szakasz kapott új burkolatot egy kilométer hosszban. Most az út folytatása újulhatott meg további 400 méteren.

– Az útfelújítás mindig a legjobb cél, még ha önerő is kell hozzá. A Vadása-tó környéke most már nagyon szép, még háromszáz méter szakasz felújítása hiányzik. Ha ez megvalósul, akkor elérünk a faluig – mondta Kránitz Ferenc polgármester. Egy helyi fiatal kezdeményezésére négy éve rendezik meg a faluban a Vadása- derbit, amely nagy népszerűségnek örvend. A derbi résztvevői ezentúl nagyon jó minőségű úton gurulhatnak végig extra tákolmányaikkal a büfésor előtt. V. Németh Zsolt kormánybiztos, országgyűlési képviselő megjegyezte: tavalyelőtt Vas megye egyik legrosszabb útszakaszát sikerült felújítani Őrimagyarósd és Hegyhátszentjakab között. Örömteli, hogy folytatódhatott a munka.

– Ha valaki ránéz erre az útra, láthatja: a két oldalán található összes vendéglátóegységet, szálláshelyet és magát a tavat is minőségibbé teszi. Az útfelújítás a turizmus szempontjából is fontos volt, bízom abban, hogy a csúcsokat döntő idei vendégforgalom megismétlődik.

Kiemelt képünkön: Kránitz Ferenc polgármester: az útfelújítás a legjobb cél

Ezek is érdekelhetik