Adventi programsorozat

2021.12.16. 09:00

MMIK: az új korszak a hétvégén kezdődik

Hagyományteremtő szándékkal háromnapos adventi programsorozatot tartanak az egykori MMIK épületében és az épület körül.

Cseh-Egyed Bernadett

Sajtótájékoztató az MMIK kávézójában: Hende Csaba és Kis Gábor Boldizsár

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

 Három nap, tizennyolc program, egy helyszín – ez a mérlege a pénteken kezdődő adventi hétvégének, amely nyitánya is egy új korszaknak: a létesítmény, immár az állam égisze alatt, ismét bekerül a város kulturális életébe. Jelenleg is több kulturális és sportegyesületnek ad otthont a hely, de számuk várhatóan tovább gyarapszik. 

 

Kis Gábor Boldizsár, a Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft. intézményegység-vezetője azt mondta: üde színfolt kívánnak lenni a megyeszékhely kulturális térképén.

 

 A romok között új élet fakad – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője, aki valamennyi kultúraszerető szombathelyi nevében üdvözölte a kezdeményezést.

 

Emlékeztetett: azzal, hogy az állam átvette az épület üzemeltetését, jelentős összeg maradt a város kasszájában. Pénteken 17 órakor kezdődnek a programok, Jagodits Zsuzsa life coach tart előadást Konfliktusmentes karácsony címmel, majd zenél az Aranykapu Zenekar és a Prokofjev. Szombaton zenés ringató lesz Szekszárdi Zsuzsannával, 11 órától gyerekjátszóház és kézműves-foglalkozás várja az érdeklődőket, este Oláh Dezső és Horányi Juli ad karácsonyi jazzkoncertet. Vasárnap Kakaóbár nyitja, 15 órakor bűvészshow zárja a rendezvények sorát az Ady téren. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában