Járvány és kiberbiztonság

2021.12.11. 07:00

Sok cég tárol adatokat a Coviddal diagnosztizált munkatársakról

Mára a cégek több mint fele rendelkezik adatokkal a koronavírussal diagnosztizált foglalkoztatottakról, és ötödük megosztotta a fertőzött munkatársak nevét más kollégákkal vagy kormányzati szervekkel – derül ki az EY és az adatvédelmi szakértők nemzetközi szövetségének közös kutatásából.

VN

Fotó: Shutterstock

A Covid19 miatti technológiai átállás kapcsán egyre több kibertámadás éri a vállalatokat, miközben az IT-biztonság mellett az adatvédelem és a munkavállalók egészségi állapotának nyomon követése is kiemelt területté vált. A cégek több mint felének van adata a Coviddal diagnosztizált foglalkoztatottakról – derült ki a kutatásból. 

Számos cég nyilvántartja, tapasztaltak-e a kollégák a koronavírusra jellemző tüneteket, utaztak-e az elmúlt időben. A munkáltatók negyede mérte a munkavállalók hőmérsékletét, fele kezdett új technológiákat alkalmazni, hogy lehetővé tegye a távmunkát. Az új megoldásokat bevezető vállalatok kétharmada kihagyta vagy felgyorsította azok adatvédelmi és biztonsági ellenőrzését, ami miatt fokozott kiberveszélynek vannak kitéve. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában