Emlékezzünk 2021-re

2021.12.29. 20:00

Tragédia a vasúti átjáróban, kutyák keserves vonyítása, életmentő férj, átadták az M80-ast - Ez történt októberben

A 2021-re való visszatekintéseket az ősz második hónapjával, októberrel folytatjuk.

vaol.hu

Forrás: Horváth Balázs

Hárman haltak meg Csákánydoroszló közelében vonatbalesetben

 

Az akkori tudósításunk szerint,  vonat elé hajtó Mitsubishi L200 pickup egy közeli munkásszállóról indult és az útépítéshez tartott volna a benne utazó 3 férfival. A sofőr a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, ahol ütközött a körülbelül 120km/h-val érkező vonattal. A Mitsubishi 3 utasának esélye sem volt a túlélésre, mindannyian azonnal az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedtek. A vonat körülbelül 400 méteren keresztül tolta maga előtt a pickupot, közben teljesen összeroncsolta azt, a jármű teljesen felismerhetetlenre tört. A vonat utasai közül nem sérült meg senki. A mentés és a helyszínelés idején az érintett szakaszon a vonatközlekedés szünetelt.

Forrás: Horváth Balázs

A balestről készült fotós, videós tudósításunk ITT érhető el.

 

Kutyák keserves vonyítása utalt arra a tragédiára, ami a meztelenül vezető férfi balesetével végződött Vas megyében

 

Szénné égett emberi maradványokat találtak egy kiégett házban Dörgicsén, az Agyaglik dűlőben, szerdán. Egyelőre nem lehet tudni, hányan lehetnek áldozatok, és még azt sem, hogy mi történhetett a házban. Pogány Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, Baráth Attila alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) bűnügyi osztályvezetője és fehér ruhás helyszínelők dolgoztak a teljesen kiégett háznál a tűzoltók autói mögött szerdán, amit körbekerített a rendőrség, a tragédiára riadt kutyák keserves sírása és vonyítása is utalt.

 

A falubeliek döbbenten állnak a történtek előtt, találgatták, vajon mi történhetett. Többen megerősítették, hogy a Vas megyében, szerda reggel történt balesetben elhunyt férfi és párja lakott az Agyaglik-dűlőn lévő házban. A veol.hu megkeresésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata ezt az összefüggést nem erősítette meg. Közölték, teherautóval ütközött a 84-es főúton, Nemeskeresztúrnál egy személygépkocsi, utóbbi vezetője a helyszínen meghalt. A helyszínelés teljes útlezárás mellett történt, a forgalmat elterelték.

A további részletek  ITT olvashatók.

 

Hősként küzdött felesége életéért egy férfi Vas megyében

 

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán számoltak be egy fantasztikus életmentés részleteiről, amely Vas megyében történt.

Mint írják, kétségbeesve kérte a mentők gyors segítségét egy férj, mert a szeme előtt esett össze a felesége tegnap délelőtt Vas megyében. A bejelentő gyorsan megvizsgálta a beteget a mentésirányító instrukciói alapján, aki már nem lélegzett. A férj azonnal megkezdte az 55 év körüli nő újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelet szinten folytattak az emeleti lakásban. Az időben megkezdett mellkasi nyomások ugyan sikerre vezettek, ekkor a beteg biztonságos mozgatása jelentett újabb problémát az életmentőknek. Ekkor a Katasztrófavédelem szakembereit kérték a helyszínre, akik rövid időn belül segítettek eljuttatni az újraélesztett nőt a mentőautóhoz. A mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt, hős férje kíséretében – áll a bejegyzésben.

A beszámoló ITT olvasható.

 

Átadták az M80-ast – Az ország egyik leghosszabb völgyhídja Vasszentmihálynál épült meg

 

Átadták az M8-as autóút csaknem 29 kilométeres Körmend – Rábafüzes közötti 2x1 sávos szakaszát- ami később, akár négysávossá is bővíthető. A mintegy 62 milliárd forintos, főleg uniós forrásból megvalósult projekt egy hat kilométeres részét már nyár óta használhatják az autósok, a határig vezető bő másfél kilométer forgalomba helyezésével azonban várni kell, amíg a határ túloldalán elkészülnek az S7-es úttal. Ez előreláthatólag 2024-ben várható.

A fotós, videós beszámoló ITT nézhető meg.

 

Ausztria legnagyobb erdőtüze pusztít a magyar határtól 70 kilométerre

 

Ausztria neunkircheni járásában hétfőn keletkezett erdőtüzet még mindig nem sikerült megfékezni. Mára 115 hektár erdő pusztult el, a tűzoltóság szerint ez „a legnagyobb erdőtűz, ami valaha is történt Ausztriában”.

 

Kedden délután négy belügyminisztériumi (rendőrség) és négy katonai helikopter volt bevetésen, köztük egy black hawk. Ez a gép egyszerre 3.000 liter vizet tud felvenni. A problémát nehezíti, hogy a tűzfészek megközelíthetetlen, ezért csak levegőből lehet oldani. A földi tűzoltók ezért a településeket és épületeket igyekeznek megvédeni. A lakott területeket egyelőre a tűz nem veszélyezteti valamint egy gyártelepet is sikerült biztosítani a tűzoltóságnak.

Az erdőtűzről szóló írásunk  ITT érhető el.

 

Mérei Tamásra emlékezünk halálának első évfordulóján – a szüleivel beszélgettünk

 

Mérei Tamás csellóművész halálának első évfordulóján a szüleivel beszélgettünk. Mérei János és Méreiné Horváth Mária elmondták, hogy az egész országból keresik őket az emlékezők, még Madeiráról is kaptak telefonhívást, ahol Tamásnak több szólókoncertje volt.

Az interjú  ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában