Szabadidőnk hozománya

2022.01.21. 10:00

Az egyesületi tagok táncolnak, bütykölnek, hímeznek - Munkáikból kiállítás nyílik az MMIK-ban

Neves iparművészek vezetésével fafaragást, illetve höveji csipkehímzést tanulhatnak az érdeklődők a Víztorony – KRESZ Park Kulturális és Sport Egyesület szervezésében.

VN

Pados Gyöngyi egyesületi elnök kiemelkedő fontosságúnak tartja a hagyományőrzést

Fotó: Cseh Gábor

Fontos a hagyományaink megőrzése, és vannak idősek, akik szívesen átadják tudásukat – vallja Pados Györgyi, a Víztorony – KRESZ Park Kulturális és Sport Egyesület elnöke. Tapasztalatai szerint korábban csak elvétve voltak ilyen foglalkozások Szombathelyen, ezen szeretnének változtatni. 

 

Kezdeményezésükre szeptember óta Gueth Lajos fafaragásra és bütykölésre, Kovácsné Pócza Ágnes höveji hímzésre tanítja az érdeklődőket. Az egyesület tagjai naponta nordic walkingoznak, és rendszeresen táncolnak is. Mindebből ízelítőt adnak ma az MMIK-ban, a magyar kultúra napja alkalmából: 15 órától kinn koncertezik a Háklár Banda, majd benn forralt borral, zsíros kenyérrel várják az érdeklődőket. A Szabad időnk hozománya című tárlat megnyitóján Balázsy Péter megyei jegyző mond köszöntőt, lesz táncbemutató és kézműves foglalkozás is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában