Borkóstoló, film, társasjáték

2022.02.12. 07:00

A házasság hete vasárnap kezdődik

Vasárnap kezdődik a házasság hete: a programban lesz filmvetítés, borkóstoló és találkozó is.

Vas Népe

Szent Bálint – a szerelmesek védőszentje – napjához kapcsolódik a kezdeményezés

Forrás: Unger Tamás

Február 14-e Szent Bálint, a szerelmesek védőszentje ünnepnapja. 1996-ban Angliából indult az a kezdeményezés, ami a nevezetes naphoz kapcsolódva hívja fel a figyelmet a házasság és a család értékeire, fontosságára. Magyarország 2008-ban csatlakozott a házasság hetéhez: a keresztény egyházak és civil szervezetek játékos programokkal, színes rendezvényekkel népszerűsítik a házasságot, igyekeznek segítséget nyújtani a párkapcsolati problémákkal küszködőknek. 

 

A rendezvénysorozat fővédnöke 2013 óta a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita. Szombathelyen vasárnap 16 órakor a baptista imaházban közös imával kezdődik a programok sora. Február 15-én 18 órától a Boldog idők című francia vígjátékot nézhetik meg az érdeklődők az Agora – Savaria Filmszínházban. A vetítés előtt bevezetőt mond, aztán a beszélgetést vezeti Merkli Ferenc plébános. Másnap 18 órakor borkóstoló lesz párkapcsolat-építéssel, Iván Dániel PárlaBorosgazda vezetésével. 

 

Tizenhárom-húsz éves fiatalokat vár február 18-án 17.30-kor a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség a Körmendi úton, a csoportfoglalkozás A család, ahol otthon vagy címet kapta. Szintén ezen a napon 18 órától a Remény című norvég– svéd romantikus dráma kerül vászonra a moziban. Február 19-én 20.30-tól kocsmakvíz lesz pároknak a Hollán Ernő utcai pincében. A rendezvénysorozatot püspöki szentmise zárja február 20-án 16 órakor a székesegyházban. Itt hirdetik ki a Házas-Társas-Játék eredményét is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában