Tragédia a közúton

2022.02.04. 08:33

A szándékos gázolás esélyét is vizsgálták - Letartóztatásban a két ember életét kioltó sofőr

A tavalyi év egyik borzasztó tragédiája során két család egyik pillanatról a másikra vesztette el szerettét a szomszédos megyében.

kisalfold.hu

Gyerekét szerette volna óvodába vinni a 49 éves családapa, amikor elgázolta az ámokfutó Mosonmagyaróváron. Két hétig küzdettek a férfi életért az orvosok, amikor szervezete feladta a küzdelmet. Fotó: Kisalföld-archívum

  • Két ember élete szárad a lelkén annak a 36 éves szlovák állampolgárságú férfinak, aki egy fiatal nőt és egy középkorú férfit gázolt halálra október 4-én Jánossomorján, majd Mosonmagyar­óváron.

     

  • A kisalfold.hu információi szerint a rendőrség napokon belül lezárja és vádemelési javaslattal továbbítja az aktákat az ügyészségnek.

Az erőszakosan vezető szlovák férfi a reggeli órákban előbb halálra gázolta a Jánossomorján kerékpározó 20 éves Viktóriát, majd nem sokkal később Mosonmagyaróváron is elütött egy biciklist. A kézilabda-játékos fiatal lány rögtön életét vesztette, míg az ámokfutó mosonmagyar­óvári áldozatát válságos állapotban szállították kórházba. A 49 éves, kétgyermekes családapa gerince eltört, idegsebészeti műtéten esett át a győri Petz-kórházban. Szervezete bő kéthétnyi intenzív ápolás után adta fel a küzdelmet - írja a kisalfold.hu.

 

Az erőszakosan vezető szlovák férfi a reggeli órákban előbb halálra gázolta a Jánossomorján kerékpározó 20 éves Viktóriát, majd nem sokkal később Mosonmagyaróváron is elütött egy biciklist. A kézilabda-játékos fiatal lány rögtön életét vesztette, míg az ámokfutó mosonmagyar­óvári áldozatát válságos állapotban szállították kórházba. A 49 éves, kétgyermekes családapa gerince eltört, idegsebészeti műtéten esett át a győri Petz-kórházban. Szervezete bő kéthétnyi intenzív ápolás után adta fel a küzdelmet.

 

Négy különböző drog

 

A Mercedes terepjárót vezető gázoló cserben hagyta a vétlen kerékpárosokat és segítségnyújtás nélkül száguldott tovább. A rendőrök a második baleset után pár órával fogták el a 36 éves szlovákot. Enélkül akár újabb áldozata, sérültje is lehetett volna az ép ésszel felfoghatatlan eseménysorozatnak. A gyors­teszt a gázoló szervezetében négy különböző drogot mutatott ki. Arról, hogy ezek milyen erősségű kábítószerek voltak, egyelőre sem a rendőrség, sem az ügyészség nem nyilatkozik, de a bírósági szakaszban bizonyosan terítékre kerül ez a kérdés. „A Győri Járási Ügyészség indítványozta a bíróság számára a gyanúsított letartóztatásának április 6-ig történő meghosszabbítását” – mondta el a portál érdeklődésére dr. Gál Katalin.

 

Az írás folytatása itt olvasható el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában