Vádemelés

2022.02.09. 08:18

Börtönbüntetése után ott folytatta, ahol előtte abbahagyta: 13 embertől csalt ki jelentős összeget

A Vas Megyei Főügyészség a Szombathelyi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalások miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki 2019 novemberétől 2020 január közepéig terjedő időben 13 sértettnek okozott összesen 22,8 millió forint kárt.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A vád szerint a vádlott vagyon elleni bűncselekmények miatti börtönbüntetéséből  történt szabadulását követően három hónappal a világhálón adott fel hirdetéseket, melyekben kedvező áron eladásra kínált olyan munkagépeket (traktort, markolót,  rakodógépet), melyekkel nem rendelkezett. 

 

A vádlott a hirdetésekre jelentkező sértettekkel megállapodott a hirdetett termék  eladásában. Miután a sértettek a megvásárolni kívánt termék vételárát a vádlott által  nyitott különböző bankszámlákra utalták, a vádlott a pénzt felvette, a szerződést nem  teljesítette, hanem a sértettek számára elérhetetlenné vált. 

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség indítványozta: amennyiben a vádlott az előkészítő  ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmény vonatkozásában a bűnösségét  teljeskörűen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a járásbíróság a  vádlottal szemben négy év hat hónap fegyházbüntetést szabjon ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában