Országgyűlési képviselő

2022.02.23. 18:00

Eddig 14 képviselőjelölt indul a három Vas megyei választókörzetben

vaol.hu

Forrás: MW-archív

Fotó: Ádám János

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, hivatalosan is elkezdődött a kampányidőszak. Vas megyében három körzetben indulnak a jelöltek. A kormánypárti politikusoknak nem okozott gondot a szükséges aláírások begyűjtése. Dr. Hende Csaba csaknem dupla annyi ajánlást adhatott le, mint a baloldal képviselőjelöltje, Czeglédy Csaba. Utóbbi ezer ajánlással érkezett február második hétvégéjén a városházára.

 

Ágh Péter, a Fidesz-KDNP politikusa hat óra alatt a szükséges aláírások háromszorosát gyűjtötte össze és adta le. A szükséges ajánlószelvények négyszeresével érkezett V. Németh Zsolt, Vas megye 3. számú választókerületének képviselőjelöltje a körmendi önkormányzati hivatalba. 

 

A három Vas megyei választókörzetben eddig 14 képviselőjelölt méretteti meg magát a választáson április harmadikán. A valasztas.hu internetes oldal szerint a Vas megye 1-es számú választókörzetében dr. Hende Csaba (Fidesz), és Czeglédy Csaba (összefogás) mellett Horváth Éva a Normális Párt, Nagy Dávid a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, dr. Vadon István pedig a Mi Hazánk képviseletében száll harcba a tisztségért. 

 

Vas megye 2-es választókörzetében még népesebb mezőny indul: Ágh Péter (Fidesz), Hencz Kornél (összefogás), Giczy József Mi Hazánk, Horváth Sándort (MEMO), Rutkai Zoltán (Normális Párt), és Zakota Tamás (MKKP).

 

Megyénk 3-as választókörzetében három politikusra lehet majd szavazni: V. Németh Zsolt (Fidesz), Bana Tibor (összefogás), és Németi Csaba (Mi Hazánk). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában