Vetélkedés

2022.02.14. 12:00

Floorball-diákolimpia Egyházasrádócon: ezüstös fiúk és csodásan küzdő lányok

A fiúcsapat ezüstérmes lett, a lányok erős mezőnyben 8. helyezést szereztek az országos kispályás floorball-diákolimpia döntőjén. Az egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola fogadást rendezett diákjai tiszteletére, akiknek Fodor István tankerületi igazgató is gratulált.

Tóth Kata

Az iskola fogadást rendezett diákjai tiszteletére, melyen Fodor István (középen) is részt vett

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

A rendhagyó péntek délutáni összejövetelen Süle Erika igazgató úgy fogalmazott: mióta az iskolában dolgozik, az az álma, hogy a kis iskolákat ugyanolyan szinten emlegessék, mint a nagyobbakat. – Nem attól függ egy eredmény, siker, hogy hány fős egy iskola. Csupán a kitartás számít, a hit önmagunkban és az akaraterő – ezek viszik előre az embert. Ezek segítenek a sportban is. Vigyétek ezeket magatokkal – mondta, majd megköszönte a testnevelő tanárok – Süle Gyula és Simon Attila – munkáját, a hosszú versenyfelkészítő folyamatot. 

 

Fodor István tankerületi igazgató azt emelte ki: nehéz az előítéleteket lebontani, a hétköznapi gondolkodás rutinjait átlépni. Magáról azt mesélte: mérnök tanárként dolgozott több mint húsz évig egy szombathelyi iskolában. Mindig küzdött, hogy be tudják bizonyítani, bárhol élhet egy tanuló az országban, megvannak az esélyei, lehetőségei. A gyerekeket emlékeztette: jó iskolába járnak, elhivatott pedagógusok tanítják őket. Az, hogy az ország nyugati feléből eljutottak az országos döntőig, és nagyszerű eredményt értek el, megint azt bizonyítja: a körülményeken túl fontos, hogy ki-ki el tudjon rugaszkodni. A sportról azt mondta: az a terület, ahol mindenkinek oda kell tennie magát. Alázatra tanít, veszíteni, győzni és kitartóan dolgozni egy célért. A csapatsport ezentúl azt is, hogyan kell csapatjátékosnak lenni. A közös élmény, az eredmény mindenkit gazdagít, és az egymásrautaltságukat is kifejezi – mondta. 

 

Nagy Sándor, Egyházasrádóc alpolgármestere az önkormányzat nevében üdvözölte a gyerekeket. Azt hangsúlyozta, hogy a második és a nyolcadik helyezésbe is ugyanakkora munkát, energiát fektettek az erős mezőnyben. Végül megköszönte, hogy a település hírét messzire viszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában