Kompenzációt adott a kormány

2022.02.07. 12:01

Hende Csaba szerint a szombathelyi városvezetés szándékosan halogatta a beruházások indítását

Örülök, hogy Nemény András mai posztjában végre elismeri, hogy a Kormány – bár nem vonta el Szombathelyről a helyi iparűzési adót –, mégis biztosított kérésemre a város fontos beruházásaira 1 milliárd 205 millió forint kompenzációt - közölte Hende Csaba, országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

vaol.hu

Hende Csaba és Nemény András

Forrás: Hende Csaba közösségi oldala

A Kormány döntését 2021. július 7-én hozta meg. Mivel ezen a napon biztossá vált, hogy a Szombathelyi Önkormányzat számlájára meg fog érkezni az 1,2 milliárd Forint, már július 8-án el kellett volna indítani az ún. feltételes közbeszerzési eljárásokat. Úgy látom, szándékosan csigatempóban folyt az ügyintézés a Városházán azért, nehogy a választások előtt bármi is megvalósuljon az általam szerzett pénzből; ezért novemberben tették csak meg az első lépéseket, amikor már nem lehetett tovább halogatni az érdemi ügyintézés megkezdését. Ezt a 4-5 hónapos szándékos halogatást igenis felrovom a városvezetésnek, mert ezzel politikai okokból késleltették a szombathelyiek érdekét szolgáló híd- és útfelújításokat.

 

Habár a képviselői tisztség elnyerésének nem feltétele, tény, hogy születésem óta, 62 éve megszakítás nélkül szombathelyi állandó lakos vagyok.

 

Nemény András bizonyára amnéziában szenved. Úgy látszik, megfeledkezett arról a kellemes délutánról, amikor őt kérésére szombathelyi otthonomban vendégül láttam, ahol vagy két órán keresztül ült a fotelomban, a kávémat szürcsölgetve.

 

Kedves András!

 

Bármikor újra szívesen látlak egy jó beszélgetésre, hiszen összeköt minket a város iránti szeretet. Fiatalabb kollégaként fogadd el tőlem: nem érdemes minden hidat felégetned, mert két hónap múlva is velem kell majd együttműködnöd. Fontold ezt meg, kérlek, alaposan, és tartózkodj a sértegetéssel vegyes csúsztatásoktól!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában