Eseménydús szolgálatok

2022.02.16. 18:18

Jól működött a térfigyelő rendszer Szombathelyen: illegális szemetelőket, biciklikerék-tolvajokat buktattak le

Az elmúlt napokban is eseménydús szolgálatokat tudhat maga mögött a közterület-felügyelet és ebben nagy segítséget nyújtott a közbiztonsági célú térfigyelő kamerarendszer is.

vaol.hu

Forrás: Szombathely MJV facebook oldal

A felügyelet térfigyelő szolgálata a hétvégén észlelte, hogy a Jégpince-Mezei út kereszteződésében található kommunális hulladék elhelyezésére szolgáló konténerhez több személy érkezett.  A személyek mit sem törődve a szabályokkal kisebb mennyiségű gépjármű gumiköpenyt helyeztek a konténerbe  olvasható Szombathely Megyei Jogú Város facebook oldalán.

 

Ezen a helyszínen egyébként jól látható módon figyelemfelhívó táblák is kihelyezésre kerültek, amely tájékoztatja az ide érkező lakosságot, hogy a tárolóban kizárólag kommunális hulladék helyezhető el. A cselekmény észlelése során a közterület-felügyelet értesítette a Szombathelyi Rendőrkapitányságot a további szükséges intézkedések megtétele végett. A történteket a térfigyelők rögzítették.

 

A cselekmény elkövetését a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja.

 

Szintén a hétvégén történt, hogy rendőrségi megkeresésre a kamerarendszer és a térfigyelő szolgálat által sikerült beazonosítani azokat a személyeket, akik egy szombathelyi orvosi rendelő előtt található tárolóból több kerékpár kerekét tulajdonították el. A személyeket a rendőrség elfogta.

 

Ágoston Sándor irodavezető elmondta, hogy térfigyelő szolgálatuk napi 24 órán keresztül figyeli a város történéseit, amely jelenleg több mint 80 darab kamerából áll. "Mindent nem látunk, de törekszünk rá" - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában