Ünnepség

2022.03.27. 07:00

Harmincéves a művészeti oktatás a Váciban - fotók

A művészeti tagozat harminc éves fennállását ünnepelte az iskola szombaton. Az ünnepségen jelen volt az AMI megálmodója, Vörös Lívia nyugalmazott tanár is.

Budai Dávid

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (AMI) tavaly ünnepelte alapításának negyvenedik évfordulóját, idén pedig a művészeti tagozat harminc éves jubileuma jött el. Ebből az alkalomból szombaton retrospektív kiállítás nyílt az iskola aulájában, amit Horváth Andrea a Váci AMI tagozatvezetője mutatott be. Előtte azonban Káldy Márton az iskola egykori diákja szórakoztatta virtuóz hegedűjátékával a megjelenteket, miközben Virrasztó Veronika zongorán kísérte. 

 

Utánuk Németh Gábor igazgató és Horváth Soma alpolgármester szólt a megjelentekhez. Az intézményvezető minden érintettnek megköszönte az elmúlt harminc évet, különös tekintettel a már nyugalmazott Vörös Lívia tanárnőre, aki az AMI megálmodója és létrehozója volt.

 – Büszkeséggel tölt el, hogy Szombathely legnagyobb lakótelepe, a Derkovits egy olyan nagy múltú intézetnek adhat otthont, amely a hazai és nemzetközi képzőművészeti pályázatokon mindig kimagasló eredményt ér el – hangsúlyozta beszédében az alpolgármester, aki dr. Nemény András polgármester nevében egy köszönő oklevelet is átnyújtott az igazgatónak. Az ünnepség egyben nyitánya volt az iskola névadójának, Váci Mihálynak a tiszteletére rendezett Váci-hétnek is, ami csütörtökig tart és ahol többek között vers, és mesemondó versenyt is rendeznek majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában