Felújítás

2022.03.12. 10:26

Megújulhat a belső tér - A szürke árnyalataiba öltözik az MMIK színházterme

A tartalmi megújulással párhuzamosan, apró lépésekben újul meg az MMIK, a színháztermében kicserélték a több évtizedes függönyzetet, a kárpitokat, a padlószőnyeget.

VN

Kiss Gábor Boldizsár igazgató: az ülések mosható sipkát kapnak

Fotó: Unger Tamás

Hogy az épületben működő művészeti együttesek továbbra is zavartalanul működhessenek, folyamatosan javítják a fizikai környezetet. Befoltozták a tetőn tátongó lyukakat, fény- és hangtechnikai eszközök érkeztek a színházterembe, jelenleg a függönyök és kárpitok cseréje zajlik, javítják, cserélik a padlószőnyeget. Tavasszal, nyáron felújítják a mosdókat, megújul az Ungaresca része, kialakítják a könynyűzenei iskola terét, cserélik a bejárati ajtót, majd a külső teret. 

 

Kiss Gábor Boldizsár igazgató elmondta: – A főfüggöny még az épület megnyitásával volt egyidős, a 80-as években készült a kőszegi bútorszövetgyárban. Ezt is cseréljük, a felező-, a hátsó- és az oldalsó függönyökkel együtt, színvilágban a modernebb felé próbálunk elmenni, a szürke árnyalatai lesznek mindenhol az épületben. Az ülések egyelőre mosható szürke sipkákat kapnak, szürke lesz a falikárpit, a padlószőnyeg a lépcsőkön, a ruhatári és az ajtókban lévő hangelnyelő függöny, a folyosói székek huzata is. Már megújult környezetben lép majd fel ma a modern néptáncot képviselő Urban Verbunk, a következő héten pedig a Maros együttes, érkezik a Déryné Társulat előadásában A falu rossza című színi előadás, és fő produkcióként a Nemzeti Színház Körhinta című előadása. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában