Időjárás

2022.04.05. 07:00

A szeszélyes április megmutatja magát

Nehéz elképzelni, de kedden napközben már plusz 14-15 fok lesz a hőmérséklet, miközben aznap reggel kétméteres szinten fagyhat, egy-két helyen akár erősebben is. – tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől.

Forrás: MW/archív

Csapadékra nem számítanak egészen csütörtökig, addig nem kell az esernyőket magunkkal vinni, de a kedd és a szerda változóan felhős lesz, többé-kevésbé napos idővel. Nagy változás még csütörtökön sem lesz az időjárásban, csupán annyi, hogy több lesz a felhő felettünk és számottevően nem sok, egy-két milliméter csapadék érkezhet. Pénteken lesz egy kis szünet ebben az átmeneti felhős, csapadékos időben, majd valószínűleg szombatra érkezhet meg egy erősebb front, illetve ciklon. Ebből akár nagyobb mennyiségű, 5-10 milliméternyi, vagy azt meghaladó csapadék is hullhat. 

 

Érdemes megint melegebben öltözni, mert a borongós, esős időben visszaesik a hőmérséklet is, a hétvégén általában 10 fok környéki maximumra lehet számítani. Ezen belül a hétfői modellek szerint a szombat lesz a borongósabb, csapadékosabb, vasárnap már naposabb időre lehet számítani. A minimumok általában 0–5 fok között mozognak majd, ezért az éjszakák hűvösek, hidegek lesznek, aki fázósabb, annak érdemes még befűtenie. Ahol mínusz 2 fok van a kétméteres szinten, ott a talaj mentén mínusz 5 fok körüli minimumot is lehet majd tapasztalni. Összességében a heti időjárás valamivel kellemesebb lesz, mint az elmúlt hideg hétvége, de azért az április változékonysága megmutatja magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában