Bővülés

2022.04.05. 10:00

Beépítik a kultúrház tetőterét Felsőszölnökön

A magyar kormány közel 52 millió forintos támogatásából beépítik a település kultúrházának tetőterét. A beruházás várhatóan májusban fejeződik be.

Tóth Judit

A kivitelezők lehet, hogy határidő előtt végeznek

Forrás: Szendi Péter

A kultúrház bővítésére elsősorban azért volt szükség, mert helyszűkében voltunk. A civil szervezetek fellépőruháit, eszközeit már nem tudtuk megfelelő módon tárolni. Javában megy a munka a tetőtérben, a kivitelező nagyon szép és igényes munkát végez – tudtuk meg Ropos Gábortól, Felsőszölnök polgármesterétől. Az újonnan kialakítandó részben a szlovén nemzetiségi önkormányzat kap egy nagyobb irodát, egy helyiséget pedig a civil szervezetek rendelkezésére bocsátanak. 

 

Kialakítanak egy modern vizesblokkot, emellett lesz egy nagy közösségi tér is, ahol rendezvényeket tudnak tartani, és a véradások, a zumbaórák, valamint az egészségfejlesztési iroda programjai is itt kapnak majd helyet. Az elnyert pályázati támogatásból új kazán kerül az épületbe, és új bútorok vásárlására is lehetőség nyílik. A projekt befejezésének határideje ez év vége, de a tervek szerint már májusra elkészül a munkával a kivitelező, így a civil közösségek és a szlovén önkormányzat munkatársai hamarosan birtokba vehetik a megújult tetőteret.

 

A kivitelezők lehet, hogy határidő előtt végeznek
Forrás: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában