Közlekedés és kultúra

2022.04.07. 07:00

Elindul a lírajárat a költészet napján Szombathelyen

A jegy- és bérletértékesítésben, valamint közös programok szervezésében is megállapodást kötött a város két nagy szolgáltatója, a Blaguss és az AGORA. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették szerdán.

Cseh-Egyed Bernadett

Horváth Zoltán, Horváth Soma, Tóth Gergely

Forrás: Cseh Gábor

Április 11-én, a költészet napján a város leghosszabb autóbuszvonalán, a 30Y kultúrbuszon magyar szerzők legkedveltebb sorai csendülnek fel ismert szombathelyiek előadásában. A lírajárat menetrend szerint a Minerva lakóparktól indul 9 óra 20 perckor és az Oladi autóbusz-fordulóba érkezik 10 óra 3 perckor. 

 

Ez lesz az első állomása annak a hosszú távú együttműködésnek, amelyet a Blaguss Agora Hungary Kft. és az AGORA Savaria Nonprofit Kft. kötött. A kezdeményezést Horváth Soma alpolgármester is üdvözölte, mind mondta: ez egyrészt jó alkalom a közösségi közlekedés, másrészt a kultúra népszerűsítésére. Tóth Gergely, a Blaguss szombathelyi kirendeltségvezetője elmondta: a szolgáltató célja, hogy csökkenjenek a forgalmi dugók, minél többen letegyék az autót, és buszra szálljanak. 

 

A jövőben a művelődési és sportházban is árusítanak majd jegyeket és bérleteket – ez már a 11. ilyen pontjuk lesz a megyeszékhelyen. Gyermeknapon, május 29-én minden gyermek ingyenesen utazhat a Blaguss járatain, egy „szabadnapos” járat pedig játszótérré változik a kicsik legnagyobb örömére. – Az együttműködésnek köszönhetően egyúttal újraéled a 30Y kultúrbusz szellemisége is. Alkalmanként koncerteknek, kiállításoknak, bűvész előadásnak ad majd helyet Szombathely ikonikus járata – árulta el Horváth Zoltán, az AGORA ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában