160 gyereket hívtak meg

2022.04.25. 08:00

Gyereknappal lepték meg a menekülteket Ikerváron

A Cselekedj Ma a Holnapért Alapítvány szervezett gyermeknapot az Ukrajnából jött családoknak vasárnap egy privát udvaron. Százhatvan gyereket hívtak meg a kísérőikkel együtt.

Merklin Tímea

Hindiné Ódor Mónika alapítványa szervezte a gyereknapot sok támogatóval

Forrás: Benkő Sándor

Az alapítvány Hindiné Ódor Mónikáé, aki hat éve hozta létre, s hátrányos helyzetű gyermekek oktatását és környezetvédelmi célokat tűzött ki, azon belül a humanitárius ka tasztrófa elől menekülők támogatását. Amikor kitört a háború, azonnal adományokat kezdtünk gyűjteni, az volt a tervünk, hogy odaadjuk egy nagyobb segélyszervezetnek, végül úgy döntöttünk, idehozzuk a gyerekeket, és itt kapják meg a könyvekből, ruhákból, játékokból összeállított csomagokat egy kreatív program keretében, fajátékokkal, akadályversennyel, kézműves-foglalkozásokkal, asz faltrajzolással, békeasztallal, ahol imádkozni is lehet – tudtuk meg a sárvári hölgytől. 

Kiemelte, hogy a gyerekek többsége nem beszél magyarul, pedig integrálni kellene őket ősztől az oktatásba – ez jelenleg egy láthatatlan probléma –, ezért nyelvoktatással is fogja segíteni őket. A vasárnapi napon is volt oktatási szekció ukrán tolmácsokkal, hogy a szülők tájékozódni tudjanak a lehetőségekről. 

Hindiné Ódor Mónika örömét fejezte ki, hogy megmozdultak a helyi civilek, vállalkozók, az önkormányzat is, hogy segítsenek. A rendezvényre ellátogatott Fehér Ferenc polgármester is, aki – lévén maga is nagymotoros –, motorosokat hívott ide támogatónak, és tervezik, hogy folytatják: lesz hasonló program nyáron is, hozzáadódóan, hogy bográcsban főznek a menekült gyerekeknek kétháromféle ételt, és viszik őket motorral egy-egy kört. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában