Nyilvános ülés

2022.04.01. 07:59

Lemondott az egyik kőszegi képviselő

Lemondott mandátumáról Táncsics Péter – az Összefogás Kőszegért Egyesület képviselője 2019-ben kompenzációs listán jutott be a testületbe.

VN

Forrás: VN-archív

Az összes előterjesztést megtárgyalták a nyilvános ülésen, és már a rendkívüli napirendi pontokon is túl voltak a kőszegi képviselők a csütörtök délelőtti testületi ülésen. Azután jelentkezett mondandójával Táncsics Péter. – Majdnem napra pontosan két és fél évvel ezelőtt volt az önkormányzati választás. Az ötéves ciklusnak majdnem a felénél vagyunk. Akkor az Összefogás Kőszegért Egyesület jóvoltából szereztem mandátumot a kompenzációs listáról. Erről szeretnék most lemondani – fogalmazott, majd bemutatta „képviselőtársát”, Kiss Zoltán Miksát, aki a „széket meg fogja tőle örökölni”.

 

A bejelentést tudomásul vették, a lemondást jegyzőkönyvbe vették, válaszolt Básthy Béla polgármester. Ezután dr. Zalán Gábor ismertette a következő lépéseket: összehívja a helyi választási bizottság ülését. Tekintettel arra, hogy a képviselő az Összefogás Kőszegért Egyesület listájáról jutott be, nem kell időközi választást tartani, hanem a listán soron következő jelölt lép a helyére. Ő a mandátummal akkor kezdheti meg képviselői munkáját, amikor a következő képviselő-testületi ülésen esküt tesz.

 

Táncsics Pétert, aki a zárt ülésen már nem vett részt, telefonon értük el – 2019-ben az önkormányzati választás előtt azt ígértem az egyesület tagságának, hogy amennyiben listán szerzek mandátumot, azt a ciklus felénél megosztom képviselőtársammal, aki utánam következett a listán. Kiss Zoltán Miksa ugyanannyit dolgozott az egyesületért, Kőszeg közéletéért és a töredéklistás szavazatokért, mint én. Tartottam magamat az akkori ígéretemhez, ezért mondtam most le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában